FOTO: Vážne nehody na našich cestách, vodiči zrazili medveďa i vysokú zver!

1534

Na cestách okresu Partizánske a Prievidza došlo k vážnym dopravným nehodám, ktoré boli spôsobené stretom so zverou. Polícia opätovne vyzýva na väčšiu obozretnosť. 

Policajti z Nitrianskeho Pravna riešili škodovú udalosť – zrážku osobného vozidla Opel Insignia. Na ceste I/64 v smere od horského prechodu Kľak smerom na Kľačno z lesného porastu vybehol na vozovku medveď. „Vodič už nedokázal zrážke so zvieraťom zabrániť. Zranené zviera ešte pár metrov dokázalo prejsť. Následne ho dohľadali policajti s lesným hospodárom,“ ozrejmila Elena Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

K ďalším stretom so zverou došlo na ceste I/64 medzi Malými Uhercami a Partizánskym. Veľakrát najmä vysoká zver býva oslnená svetlami vozidla, zostáva strnulo stáť na vozovke a neuteká. Opačný prípad je jej zmätené pobehovanie po ceste, kedy je ťažké predpokladať ďalší smer jej pohybu. V  prípade, že uvidíte prechádzať cez cestu len jednu lesnú zver, je vhodné spomaliť čo najviac, pretože je veľmi pravdepodobné, že sa niekde pri ceste nachádza aj zvyšok stáda.

Polícia aj naďalej vyzýva: „Opakovane upozorňujeme motoristov, že v súčasnom období býva zvýšený výskyt zveri v okolí ciest a vyššia pravdepodobnosť dopravnej nehody spôsobenej stretom so zverou.

zdroj a foto: KR PZ TN