Policajti z Partizánskeho stratili trpezlivosť: Auto vodiča prepadlo štátu, na rade je ďalšie

1582

Muži zákona sa v Partizánskom rozhodli zaujať nekompromisné stanovisko voči previnilcom, ktorí majú zákaz jazdiť z dôvodu požívania alkoholu  pred jazdou v minulosti a pritom si trúfnu sadnúť za volant. Takíto nezodpovední vodiči môžu prísť o svoje auto.

Za minulý týždeň policajti zistili, že dvaja vodiči jazdili v okrese Partizánske napriek tomu, že už mali súdom uložený zákaz viesť motorové vozidlá pre požívanie alkoholu pred jazdou.„Obaja mali tieto zákazy uložené opakovane a napriek tomu ich nerešpektovali a na svojich autách jazdili. Policajti z Partizánskeho týchto vodičov zadržali a bolo im vznesené obvinenie pre trestný čin Marenie výkonu úradného rozhodnutia,“ uviedol Pavol Kudlička, hovorca KR PZ v Trenčíne.

Obom boli ich autá zaistené a polícia  v spolupráci s Okresnou prokuratúrou v Partizánskom navrhla súdu, aby im bol okrem iného uložený trest prepadnutia veci – motorového vozidla, na ktorom sa dopúšťali trestného činu. V jednom prípade súd tento návrh akceptoval. Vozidlo prepadlo v prospech štátu.

Ako uvádza portál noviny.sk, jedným z nezodpovedných vodičov má byť 33-ročný Marek, ktorý v živote neabsolvoval autoškolu a nikdy teda nebol majiteľom vodičského preukazu, pričom bol v minulosti až 10-krát trestne stíhaný. Muž pozná už aj svoj trest, okrem prepadnutého vozidla a 4-ročného zákazu šoférovať si za prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia Marek odpyká nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní 8 mesiacov. O druhom vozidle bude rozhodnuté v krátkom čase.

Polícia dôrazne upozorňuje vodičov, ktorí porušujú zákon tým, že vedú vozidlo pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok, alebo v čase kedy majú túto činnosť zakázanú rozhodnutím štátnych orgánov, že okrem života a zdravia svojho a svojich spoluobčanov riskujú aj svoj majetok. Polícia bude takýmto vodičom autá zaisťovať aby nemohli ďalej páchať túto trestnú činnosť a bude súdom navrhovať ich prepadnutie v prospech štátu.

zdroj: KR PZ Trenčín, noviny.sk / foto: KR PZ Trenčín