FOTO: Hrozivo vyzerajúca nehoda, mladá vodička (30) vrazila do stromu!

1468

Bánovskí policajti boli vo štvrtok 5. decembra privolaní k dopravnej nehode, ktorá sa udiala pred obcou Pravotice v smere od križovatky s cestou I/9. Udalosť sa obišla bez strát na životoch. 

Ako uviedla polícia, 30-ročná vodička z okresu Bánovce nad Bebravou jazdila po ceste III/1764 od cesty I/9 na obec Pravotice, pričom sa dostatočne nevenovala vedeniu motorového vozidla a nesledovala situáciu v cestnej premávke, dostala šmyk a narazila do stromu. „Pri nehode sa ľahko zranila vodička, ktorá bola v čase dopravnej nehody sama vo vozidle. Dopravný policajt vodičku podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Na vozidle vznikla škoda asi 1000 eur. Vozidlo bolo po nehode nepojazdné,“ uviedol Pavol Kudlička, hovorca KR PZ v Trenčíne. 

Muži zákona v tejto súvislosti žiadajú všetkých vodičov motorových vozidiel vzhľadom na prebiehajúce zimné obdobie, aby zvýšili opatrnosť hlavne počas zníženej viditeľnosti. Skontrolujte si pred jazdou technický stav svojho vozidla, hlavne osvetlenie. „Veríme, že v tomto období majú už všetci vodiči vymenené pneumatiky za tzv. „zimné pneumatiky“, lebo pri svojich cestách nikdy neviete, kedy sa môžete stretnúť s námrazou, snehom alebo ľadom, kedy už je povinnosť mať vozidlo vybavené týmito pneumatikami,“ dodal hovorca.

zdroj, foto: KR PZ Trenčín