Hyenizmus: Opatrovateľka okradla starenku (88) pripútanú na lôžko! FOTO

1015

Mala opatrovať nevládnu  ženu. Z domu jej ukradla obrazy a zlaté šperky.

Z pokračovacieho zločinu krádeže vyšetrovateľ z Bánoviec nad Bebravou obvinil 49-ročnú Bánovčanku. „Obvinená od marca do 21. decembra minulého roka počas toho ako opatrovala ležiacu, nevládnu 88-ročnú starenku, ktorá bola odkázaná na starostlivosť iných postupne z domu odcudzila rôzne zlaté šperky a obrazy,“ uviedol Pavol Kudlička, hovorca KR PZ v Trenčíne.

Podľa polície zlaté šperky postupne odpredala v záložni a obrazy ponúkala na predaj cez známu internetovú inzertnú stránku. Kupujúci netušiac, že obrazy pochádzajú z krádeže na inzerát reagovali. Obrazy sa policajtom podarilo zaistiť a budú vrátené majiteľom, pre ktorých majú najmä citovú hodnotu.

Podľa odborných vyjadrení krádežou šperkov a obrazov vznikla poškodenej rodine celková škoda 2390 eur. Obvinená svoje konanie oľutovala, avšak na ľútosť už je neskoro,“ dodal Kudlička. Policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie obvinenej. O tom, či bude stíhaná väzobne bude rozhodovať súd. Za uvedený skutok obvinenej hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

zdroj a foto: KR PZ Trenčín

titulná foto(ilustračná), pixabay