Syn v Partizánskom lúpežne prepadol svojho otca: Bil ho do hlavy, kým nedostal 100 eur!

3395
ilustračné foto

Mladý muž sa rozhodol zaútočiť na vlastného otca. Teraz mu hrozí pobyt za mrežami na poriadne dlhú dobu.

Vyšetrovateľ z Partizánskeho vzniesol obvinenie zo zločinu lúpeže voči 32-ročnému mužovi z Partizánskeho. „Obvinený mal vo večerných hodinách stretnúť na ulici Makarenkovej v Partizánskom svojho otca, pričom od neho požadoval peniaze. Otec mu mal dať 20 eur, čo obvinenému nestačilo a žiadal od neho viac peňazí, ktoré mu odmietol dať. Následne obvinený mal viackrát fyzicky napadnúť svojho otca do oblasti hlavy. Poškodený muž mal spadnúť na zem, pričom mu mala vypadnúť z vrecka nohavíc peňaženka, ktorú obvinený zodvihol a mal vybrať z nej 100 eur,“ uviedol Pavol Kudlička, hovorca KR PZ v Trenčíne.

Ako ďalej povedal, peňaženku mal vrátiť svojmu otcovi a odišiel preč. Policajti z Partizánskeho obvineného v krátkej dobe vypátrali a následne zadržali. Otcovi počas útoku boli spôsobené zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie s doposiaľ nezistenou dobou liečenia a bola mu vyčíslená škoda vo výške 100 eur.

„Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov. Vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie obvineného do väzby,“ dodal Kudlička.

zdroj a foto (ilustračné): KR PZ TN