Útok na policajtov v Partizánskom: Dvojica mužov (66, 65) agresívne napadla hliadku, hrozí im basa!

2601

Konflikt medzi susedmi skončil útokom. Dvojica mužov napadla policajnú hliadku, ktorá prišla spory vyriešiť.

Policajti Obvodného oddelenia Partizánske boli v stredu napoludnie preveriť oznámenie týkajúce sa občianskeho spolunažívania – susedský konflikt. Policajti sa skontaktovali s oznamovateľom, ktorý im uviedol, že jemu a jeho manželke vulgárne nadáva jeho 66-ročný sused. Taktiež policajtom uviedol, že ich spory sú dlhodobé. „Sused však začal vulgárne nadávať aj privolaným policajtom. Spolu so svojim kamarátom (65 r.) začali najskôr slovne a potom aj fyzicky útočiť na policajnú hliadku. Tí sa snažili situáciu upokojiť, ale márne. Popri útoku opakoval, že policajtov a aj suseda pozabíja,“ uviedol Pavol Kudlička, hovorca KR PZ v Trenčíne.

Policajti následne v zmysle zákona voči mužom použili donucovacie prostriedky a predviedli oboch na policajné oddelenie. Jeden z mužov na oddelení pokračoval v agresívnom správaní a poškodil dvere. Policajti pri útoku neutrpeli vážne zranenia. Jeden z dvojice zasahujúcich policajtov bol jednorázovo ošetrený. 66-ročný muž bol v minulosti súdne trestaný a 65-ročný obvinený je držiteľom zbraní a zbrojného preukazu. Ten mu bude v zmysle zákona odobratý.

Policajný vyšetrovateľ obvinil oboch mužov zo zločinu útoku na verejného činiteľa spáchaného formou spolupáchateľstva. Vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie oboch mužov. „O tom, či obvinení budú stíhaní väzobne bude rozhodovať sudca Okresného súdu v Partizánskom. Za uvedený skutok zákon im hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov,“ dodal Kudlička.

zdroj a foto: KR PZ TN