Americký výrobca chirurgických setov spustí závod v Bieliciach v marci 2022: Ponúkne 300 nových miest

2834
medline bielice

Závod americkej spoločnosti Medline, ktorá sa špecializuje na výrobu chirurgických setov, je tesne pred dokončením. Stav výstavby v novej lokalite – v priemyselnom parku v Malých Bieliciach si prišiel vo štvrtok 4. novembra osobne pozrieť prezident spoločnosti Tripp Amdur, ktorý sa pri tejto príležitosti stretol na pôde budúceho výrobného a kancelárskeho areálu aj s primátorom mesta Jozefom Božikom.

Jedným z najväčších benefitov príchodu investora do nášho regiónu je, že vygeneruje navyše 300 nových pracovných miest, okrem súčasných 200 pozícií, ktoré sú už obsadené zamestnancami v Bánovciach nad Bebravou, odkiaľ sa výroba presunie do Partizánskeho. „Za tie roky, ktoré už fungujeme v Bánovciach, máme výborné skúsenosti so slovenskými zamestnancami, s ich prácou, takže veríme, že to pôjde dobre a budeme môcť budovať ďalej,“ uviedol počas návštevy Tripp Amdur. 

Začnú v marci

Súkromný investor má v pláne stavbu skolaudovať na začiatku budúceho roka, pričom so spustením výroby počíta v úvode marca 2022. „Sme veľmi spokojní s kvalitou výstavby, ktorá tu prebieha. Navrhli sme túto budovu tak, aby spĺňala najvyššie štandardy, čo sa týka ochrany životného prostredia a vybrali sme najlepšie produkty, takže bude spĺňať najvyššie predpoklady. Je to veľký a veľmi komplikovaný projekt, ale sme radi, že prebieha v časovom harmonograme, ktorý bol stanovený a že sa držíme aj v rámci rozpočtu,uviedol prezident spoločnosti Medline Assembly Slovakia Tripp Amdur.

„Je to pozitívna informácia pre náš región, pretože Bánovce, Partizánske a vôbec celé okolie hornej Nitry potrebuje takýchto investorov, ktorí prichádzajú na Slovensko bez toho, aby pýtali čo i len euro štátnej pomoci, možnosti daňových prázdnin a podobne,“ uviedol primátor Jozef Božik.

medline bielice medline bielice

Zakúpili ďalšiu pôdu

Počas stavebných prác sa zväčšila navrhnutá čistá miestnosť slúžiaca na výrobu o 1 000 metrov štvorcových, pretože závod plánuje rozšíriť svoje súčasné portfólio aj o ďalšie divízie, aby tak mohol reagovať na potreby zákazníkov. „Okrem toho, čo sme tu pôvodne plánovali, sa projekt navýšil a prikúpili sme ďalšiu pôdu, takže by sme chceli zdvojnásobiť našu výrobu. Keď to pôjde podľa plánu, tak by sme chceli postaviť aj veľké distribučné centrum, ktoré by bolo zároveň dodávateľské pre centrálnu Európu,“ predostrel Tripp Amdur prínos pre miestnu ekonomiku, s ktorým bude súvisieť aj vytvorenie ďalších pracovných miest.

Centrum pre distribúciu setov

„Mňa osobne veľmi teší to, že ambíciou americkej spoločnosti je vybudovať aj celé centrum pre strednú Európu, čo by znamenalo v istom kontexte, ako keby sa Partizánske stalo takým hlavným mestom zdravotníctva vo väzbe na produkciu chirurgických setov, ktoré sú veľmi potrebné a používajú sa v celej západnej Európe. Partizánske sa bude snažiť byť aktívne aj pri prezentovaní výrobkov práve preto, lebo budú pomáhať aj pri záchrane ľudských životov,“ dodal primátor.

medline bielice medline bielice

Foto: mm

Do redakčného tímu sa pridala vo februári 2014. Vyštudovala síce verejnú politiku, no doma sa najviac cíti v kultúrno-spoločenských či lifestylových témach. Je rada v kontakte s ľuďmi, preto ju baví prinášať rozhovory s inšpiratívnymi osobnosťami z „našich končín“.