Muž z okresu Partizánske uveril podvodu: Na pomoc chorému dieťaťu mal poslať 9-tisíc eur

2490

Koncom roka 2019 sa mala osoba vystupujúca pod ženskou identitou nakontaktovať prostredníctvom sociálnej siete na poškodeného muža z okresu Partizánske.

Od tohto mala po čase vzájomnej komunikácie vylákať pod zámienkou liečby svojho chorého dieťaťa postupne viac ako 9 000 eur. Dokonca osoba mala zaslať mužovi ako dôkaz aj fotografiu údajne chorého dieťaťa, ktorú mala „stiahnuť“ z internetu, aby v ňom vyvolala súcit. „Vyšetrovaním bolo zistené, že konkrétne dieťa, ktorému mala byť liečba financovaná, neexistuje. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Partizánskom obvinil 31-ročného muža z okresu Revúca z prečinu podvodu. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi v zmysle zákona trest odňatia slobody až na 5 rokov,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Danka Adamíková.

Polícia opätovne upozorňuje občanov, aby nedôverovali neznámym osobám, ktoré sa na nich nakontaktujú s prosbou o finančnú výpomoc. A to ani v prípade, ak ide o pomoc postihnutému dieťaťu. „Podvodníci sa neštítia použiť akýkoľvek spôsob za účelom získania financií vo svoj prospech,“ dodala hovorkyňa.

Zdroj: KR PZ Trenčín, foto: ilustračné pixabay.com

Vyštudovala masmediálnu komunikáciu na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Vždy sa snaží prinášať zaujímavé informácie a objavovať inšpiratívnych ľudí a ich príbehy.