Práce na Riečnej ulici výrazne pokročili: Nové parkovacie miesta čoskoro

323
parkovisko riečna ulica partizanske, parkovanie

Jednou zo zastávok kontrolného dňa primátora na stavbách v utorok 14. novembra bola aj Riečna ulica v Partizánskom, kde sa buduje spevnená plocha pre 30 motorových vozidiel. Práce pokračujú podľa harmonogramu.

Hodnota investície predstavuje takmer 132-tisíc eur. „Momentálne osádzame cestné obrubníky. Robí sa vjazd na parkovisko, stavebné práce sú hotové zhruba na 70 percent,“ povedal počas kontrolného dňa konateľ spoločnosti Viliam Manduch. Nasledovať bude položenie takzvanej stabilizačky. Ide o betónový podklad z upraveného kameniva. „Väčšinou sa dáva pod cesty, je to dobrý podkladový materiál. Ide nám o to, aby sme zabránili poškodeniu plochy,“ priblížil Manduch.

Využívajú počasie

Povrch parkoviska bude tvoriť zámková dlažba. Práce by mali byť ukončené do 15. decembra. „Ešte urobíme stavaný plot z dielcov. Potom budú nasledovať úpravy terénu,“ ozrejmil konateľ spoločnosti.

Nielen že pribudnú odstavné miesta, ktoré sa po vybudovaní zaradia do mestskej parkovacej zóny, ale lokalita tiež ozelenie. „Rozhodli sme sa, že spevnenú plochu skultivujeme. Nebude len o parkovaní, ale aj o zeleni. Kríky a vzrastlé stromy budú lokalitu skrášľovať a počas horúcich letných dní prinesú tieň, ochladenie a príjemnejšiu atmosféru,“ poznamenal primátor Jozef Božik. S výsadbou sa už začalo. Pribudli napríklad javor, zlatý dážď, orgován či dulovec japonský.

Hotové parkovisko

Kroky primátora a jeho spolupracovníkov z mestského úradu smerovali aj k bytovému domu č. 173 na Škultétyho ulici. V lokalite medzi bytovkou a súkromnými prevádzkami pribudlo 15 parkovacích miest. „Tento priestor bol v minulosti nespevnený, nachádzalo sa tu veľa kaluží a blata. Bola to aj priorita Výboru mestskej časti Centrum – Baťovany v minulom volebnom období,“ podotkol primátor. Do opráv mesto investovalo približne 29-tisíc eur. Odstavné miesta na Škultétyho ulici sú po novom súčasťou mestskej parkovacej zóny.

foto: MTP

Vyštudovala editorstvo a vydavateľskú prax na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. Miluje knihy a písanie. Rada s ľuďmi komunikuje a rovnako ich počúva, preto ju baví prinášať životné príbehy, ktoré majú výpovednú hodnotu.