V Partizánskom sa začalo s opravami vozoviek: Zrenovovaných bude päť úsekov

652
veľkoplošné opravy, Gorkého ulica, Štrkovec

Na území mesta odštartovali veľkoplošné opravy komunikácií. Mesto do nich investuje približne 101-tisíc eur. V úvode augusta začala dodávateľská firma s frézovaním na Gorkého ulici.

Veľkoplošné opravy asfaltového krytu sa uskutočnia v piatich úsekoch. V mestskej časti Štrkovec, konkrétne na Gorkého ulici sa zrenovuje časť od križovatky s Ulicou Albína Grznára po Ulicu Terézie Vansovej v dĺžke 1 800 metrov štvorcových. Modernizácia prebehne aj na Veľkej okružnej pri radových garážach za bytovým domom číslo 1022. Dodávateľ opraví úsek s dĺžkou 600 metrov štvorcových. Na Veľkej okružnej budú mechanizmy aj na výjazde k cyklochodníku, kde sa zrenovuje 25 metrov štvorcových pri autobusovej zastávke.

Do veľkoplošných opráv je zahrnutý tiež chodník pre chodcov a cyklistov vedľa cesty I/64 – Nitrianska cesta, a to v úseku od železničného priecestia v Šimonovanoch na Kukučínovej ulici až po svetelnú križovatku. Dokopy ide o 1 457 metrov štvorcových. Na Trenčianskej ulici v Návojovciach bude opravený zjazd k záhradkárskej osade s plochou 20 metrov štvorcových.

Asfaltovanie v druhom augustovom týždni

Pôvodne bol súčasťou aj úsek na Malej okružnej pri reštaurácii Ostrov, ten sa však nakoniec zo zoznamu vylúčil. „Lokalitu si bol pozrieť dodávateľ. Navrhol nám, že to vedia urobiť celé, nechceme však zaasfaltovať celú plochu, pretože by tam stála voda. Radšej zvolíme iné riešenie, skôr by tam mohol byť parčík s chodníkom zo zámkovej dlažby,“ vysvetlil Igor Fábry z oddelenia životného prostredia a dopravy Mestského úradu v Partizánskom. Metre štvorcové, ktoré boli určené pre danú opravu, sa podľa potreby rozdelia medzi zvyšné úseky, ide o plochu 170 metrov štvorcových. „Teraz prebieha príprava. Je potrebné pozdvíhať šachty, vybúrať miesta, kde sú kanalizačné poklopy, dať ich do úrovne cesty a asfaltovať sa začne až, keď bude všetko pripravené,“ dodal Igor Fábry.

veľkoplošné opravy, chodník I/64 od Šimonovian po svetelnú
V rámci veľkoplošných opráv bude zrenovovaná aj časť chodníka na Nitrianskej ceste

Súčasne s veľkoplošnými opravami sa bude pokračovať v opravách výtlkov asfaltobetónovou zmesou. „Už sme v rámci jednej zákazky v uplynulom období opravovali výtlky, ale neurobilo sa všetko, iba polovica mesta, keďže toho bolo naozaj veľa. Teraz budeme pokračovať. Čakáme na podpis zmluvy zo strany dodávateľa a následne si dohodneme termín,“ ozrejmil Igor Fábry. Tentoraz prídu na rad mestské časti Návojovce, Malé a Veľké Bielice a Šimonovany. Mesto plánuje opraviť 1 000 metrov štvorcových lokálnych poškodení krytu komunikácií. Cena investície predstavuje takmer 49-tisíc eur.

Foto: FB Chceme zmenu v PE