Práce na Ulici gen. Svobodu v Partizánskom sú spustené: Pozor na dopravné obmedzenia

39
ulica gen svobodu partizanske uzatvorena

V pondelok 12. augusta odštartovala piata, teda posledná etapa v rámci projektu rekonštrukcie Ulice. generála Svobodu. Ide o úsek komunikácie pri fitnes centre a miestnej banke.

Stavebná spoločnosť začala v prvých dňoch búraním asfaltbetónového povrch na vykopanie rýh pre dažďovú kanalizáciu. „Obnova zabezpečí obnovu krytu na komunikácii s rozlohou 1 115,228 m2. Súčasťou projektu je aj rekonštrukcia spevnených plôch pre odstavenie motorových vozidiel pred bankou,“ objasnil Peter Ridzik z referátu projektového riadenia Mestského úradu v Partizánskom.

Nakoľko povrch pôvodného asfaltového chodníka pred bankou je skoro v úrovni s podlahou banky, parkovacie miesta budú vydláždené drenážnou betónovou dlažbou a vybudujú sa ako však – pod nimi bude osadená drenážna rúra, ktorá sa napojí do uličného vpustu. Priechody na komunikácii budú osvetlené dopravnými gombíkmi (katamarán).

Okrem výmeny asfaltu a obnovy parkovacích miest dôjde k modernizácii uličných vpustov, tri nové vpusty budú osadené pri križovatke s Družstevnou ulicou.

Cesta by mala byť kompletne uzatvorená do konca augusta. Obchádzka vedie po Nádražnej a Družstevnej ulici, alebo po Malá okružnej.

Nasledovať bude ďalšie etapa, počas ktorej by mala byť komunikácia uzatvorená len čiastočne. Samospráva predpokladá, že do 22. septembra bude premávka riadená tak, že otvorený bude vjazd pri spoločnosti VIPO, uzavretý ale zostane vjazd k Ikarcomu. Práce by mali byť ukončené do konca septembra. Mesto do projektu investovalo necelých 70-tisíc eur.

Foto: pm

Vyštudovala masmediálnu komunikáciu na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Vždy sa snaží prinášať zaujímavé informácie a objavovať inšpiratívnych ľudí a ich príbehy.