Vodiči, POZOR! Zmena rýchlosti medzi Brodzanmi a Veľkými Bielicami

4653
Veľké Bielice - Brodzany, zmena rýchlosti

Zbystriť pozornosť by mali vodiči na ceste medzi Brodzanmi a Veľkými Bielicami v okrese Partizánske. V úseku totiž došlo k zníženiu rýchlosti. Po novom je maximálna dovolená rýchlosť 50 kilometrov za hodinu, a to v oboch smeroch.

K zníženiu sa pristúpilo na základe iniciatívy starostky obce Brodzany Petry Kubíni. So Správou ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja ako aj s vedením kraja sa jej podarilo vyrokovať zníženie rýchlosti pred brodzianskym mostom.

zmena rýchlosti, Brodzany - V. Bielice
Zníženie rýchlosti na 50 km/h platí pre oba smery

Podnet písomne podala už na jar. „Upozorňovala som na to, že chodník vedúci z Brodzian do mesta vyúsťuje do vozovky cesty II. triedy (cesta II/593) a ďalej musia naši občania na ceste do mesta chodiť pešo alebo jazdiť na bicykli po krajnici, čo je v tejto zatáčke, do ktorej chodia autá vo vysokej rýchlosti, nebezpečné,“ uviedla starostka na facebookovej stránke obce. Verí, že aj toto opatrenie prispeje k zvýšeniu bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky.

Foto: FB Obec Brodzany

Vyštudovala editorstvo a vydavateľskú prax na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. Miluje knihy a písanie. Rada s ľuďmi komunikuje a rovnako ich počúva, preto ju baví prinášať životné príbehy, ktoré majú výpovednú hodnotu.