V Malých Uherciach vyrastá nová predajňa: Otvorená by mala byť ešte v tomto roku

3754
výstavba novej predajne v Malých Uherciach, ilustračné

Malouherčania už nebudú musieť kvôli nákupom merať cestu na susedný Šípok či do mesta. V obci totiž pribudne supermarket. S jeho výstavbou sa začalo v auguste.

Sieť maloobchodných predajní Billa sa rozhodla v Malých Uherciach postaviť svoju prevádzku. Od obce kúpila pozemok ešte v roku 2022. „Po úspešnom získaní všetkých potrebných povolení sme začali s výstavbou. Nová Billa v Malých Uherciach bude mať 1 030 m², z čoho samotná predajná plocha predstavuje 730 m². K dispozícii bude 47 parkovacích miest, z toho sedem aj s možnosťou nabíjania elektroautomobilov,“ informoval redakciu hovorca Billy Marek Kravjar.

Supermarket bude stáť na pozemku vedľa obecného úradu. „Radi by sme boli čo najbližšie k našim zákazníčkam a zákazníkom a ponúkli čo najväčšiemu počtu ľudí skvelý servis a kvalitné potraviny za férové ceny. Preto vyrastie nová predajňa aj v Malých Uherciach, ktoré majú výbornú polohu, na dotyk od Partizánskeho. Momentálne prebiehajú terénne úpravy a začína sa s výkopom,“ doplnil Marek Kravjar.

Obyvatelia nový obchod vítajú

Ako sa uvádza v kúpnej zmluve, celková kúpna cena za pozemok bola vo výške 67 440 eur. Umiestnenie predajne v Malých Uherciach obyvatelia vítajú, čo nám potvrdil aj starosta obce Jozef Balážka. „Sme radi, pretože v obci nemáme žiadne potraviny, bude to pre nás výhodné, aj starší ľudia nebudú musieť chodiť na druhý koniec mesta, kde je sústredená väčšina supermarketov. Bude to dokonca bližšie, ako sú obchody na Šípku. Pozemok sa nachádza hneď vedľa obecného úradu, je dostupný všetkým občanom pešo. Pre obec to je určite pozitívum,“ podotkol starosta. Slávnostné otvorenie predajne je podľa hovorcu siete predajní naplánované ešte v tomto roku.

výstavba novej predajne v Malých Uherciach, ilustračné
Takto napríklad vyzerá súčasná predajňa Billy v Štúrove

Foto: BILLA Slovensko

Vyštudovala editorstvo a vydavateľskú prax na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. Miluje knihy a písanie. Rada s ľuďmi komunikuje a rovnako ich počúva, preto ju baví prinášať životné príbehy, ktoré majú výpovednú hodnotu.