Ocenili pracovníkov v sociálnych službách. Medzi nimi aj Partizánčanku Eleonóru Fodorovú

718
eleonora fodorova ocenenie

Povolanie súvisiace s poskytovaním sociálnej starostlivosti je skôr poslaním ako prácou. Láskavosť a dobrosrdečnosť sú hlavnými atribútmi, ktorými oplývajú zamestnanci v tejto oblasti. Trenčianska župa sa rozhodla za rok 2020 oceniť pätnástich z nich.

Plaketu symbolizujúcu hlbokú vďaku si na pôde Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja prevzali ocenení v troch kategóriách – sociálny pracovník, odborný zamestnanec v sociálnych službách a manažér v sociálnych službách. „Úroveň poskytovania sociálnych služieb v Trenčianskom kraji je naozaj vysoká, a to aj vďaka 24 zariadeniam v pôsobnosti župy. Snahu všetkých, ktorí vykonávajú túto prácu aj na úkor svojho voľného času, je potrebné oceniť,“ povedal predseda TSK Jaroslav Baška, ktorý plakety odovzdával.

Vďačná celému kolektívu

Jednou z odmenených bola i zamestnankyňa Zariadenia opatrovateľskej služby v Partizánskom Eleonóra Fodorová. „Pani Norika bola ocenená za obetavosť, ľudský prístup a neustálu snahu pomáhať aj nad rámec svojich každodenných povinností. Bolo mi cťou ju nominovať na toto ocenenie a osobne jej po slávnostnom akte ešte raz poďakovať za všetko, čo robí v snahe pomôcť ľuďom odkázaným na sociálnu inštitucionálnu pomoc,“ vyjadril sa na svojej facebookovej stránke primátor Partizánskeho Jozef Božik.

Včera som sa zúčastnil oceňovania pracovníkov v sociálnych službách predsedom Trenčianskeho samosprávneho kraja…

Posted by Chceme zmenu v Partizánskom on Thursday, June 10, 2021

Dojatie neskrývala ani ocenená Partizánčanka. Na sociálnej sieti poďakovala hlavne svojim kolegyniam: Ďakujem za poctu prevziať si také krásne ocenenie. Určite by som to dopriala každej opatrovateľke a zdravotnej sestre, lebo si to zaslúži. Naša práca je psychicky aj fyzicky náročná. Bez spolupráce a pomoci kolegýň by som možno ani je nepodávala taký výkon, aký sa snažím podávať. Keď človeka obklopuje výborný kolektív, dokáže veľa. Ešte raz ďakujem.“ Ceny za prácu v sociálnych službách udeľoval Trenčiansky samosprávny kraj už po druhý raz, prvýkrát v roku 2019.

Zdroj: TSK, foto: FB Chceme zmenu v PE