Nezamestnanosť v Trenčianskom kraji klesla

403

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny zverejnil detailné informácie o evidovanej nezamestnanosti v jednotlivých regiónoch za júl. Dobrou správou je, že úroveň počas predchádzajúceho mesiaca klesla nielen v rámci celej krajiny, ale aj nášho kraja.

Čo sa týka Slovenska, v júli bola evidovaná priemerná nezamestnanosť 7,66 %. Ako vyplýva zo zverejnených štatistík Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, priemerná nezamestnanosť v Trenčianskom kraji dosiahla hodnotu 5,2 %, čo predstavuje medzimesačný pokles o sedem stotín percenta.

Známe sú aj čísla z jednotlivých okresov kraja, najvyššiu priemernú nezamestnanosť evidovali v Prievidzskom okrese s úrovňou 6,75 %. Druhá najväčšia evidovaná nezamestnanosť bola v júli v okrese Považská Bystrica a tretia v Bánovskom okrese. Najmenej nezamestnaných v priemere evidovali v okresoch Trenčín (4,11 %) a Ilava (4,04 %).

Okres Partizánske dosiahol za tento mesiac priemernú evidovanú nezamestnanosť 5,04 %.

Zdroj: upsvar.sk, foto: redakcia

Vyštudovala masmediálnu komunikáciu na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Vždy sa snaží prinášať zaujímavé informácie a objavovať inšpiratívnych ľudí a ich príbehy.