Talentovaná gymnastka Amy Janšáková z Partizánskeho sa stala víťazkou Slovenského pohára

1148
Amy Janšáková gymnastka Partizánske

Tohtoročná súťažná sezóna modernej gymnastiky v C programe vyvrcholila v Prešove, kde sa uskutočnil Slovenský pohár. Medzi slovenskú elitu gymnastiek v kategórii žiačok narodených v roku 2012 sa premiérovo prebojovali aj dve Partizánčanky. Z druhej priečky sa kvalifikovala Emma Lazarčíková a tretia v kvalifikácii západnej oblasti skončila Amy Janšáková.

V kategórii žiačok narodených v roku 2012 v C programe mladé gymnastky na súťažnom koberci s rozmermi 13 x 13 metrov predvádzali pri rovnakej hudbe zostavy s predpísanými prvkami. V prvom kole cvičili so švihadlom, v druhom s obručou. Bodové ohodnotenia z oboch disciplín sa sčítavali a po sumári vzišlo konečné poradie.

Víťazkou oboch disciplín

Z reprezentantiek Centra voľného času Nováky si tentoraz lepšie viedla Amy Janšáková. So ziskom 8,000 bodu ovládla cvičenie so švihadlom a rovnako najvyššie ohodnotenie 7,700 bodu získala aj v cvičení s obručou. O prvú pozíciu v druhej disciplíne sa delila s Michaelou Brinčekovou z GC YRIS Prešov. V konečnom súčte Amy Janšáková získala 15,700 bodu a stala sa víťazkou Slovenského pohára žiačok narodených v roku 2012. V modernej gymnastike tak zaznamenala svoj doteraz najväčší úspech.

Striebornú priečku v kategórii žiačok narodených v roku 2012 obsadila so ziskom 14,750 b suverénna víťazka kvalifikácie západnej oblasti Linda Solčányiová z ŠK Juventa Bratislava. Bronz získala Michaela Brinčeková (14,400 b) z GC YRIS Prešov.

Amy Janšáková gymnastka svetovy pohar
Hlavná trénerka klubu CVČ Nováky so svojimi zverenkami, ktoré štartovali na Slovenskom pohári. Zľava: Amy Janšáková, Emma Lazarčíková a Natália Birošiková

Pohárové zápolenie nevyšlo podľa predstáv Emme Lazarčíkovej, ktorú o lepšie bodové ohodnotenie pripravila tréma. Druhá zo zvereniek tréneriek Júlie Ružinskej a Agnesy Čiernej dosiahla v cvičení so švihadlom štvrté najvyššie hodnotenie (6,150 b) a v zostave s obručou šieste (4,800 b). V súčte oboch disciplín získala 10,950 bodu, čo jej vynieslo vo výslednom poradí rovnako šiestu priečku.

„Obe dievčatá poctivo trénujú už päť rokov. Bola to ich prvá pohárová súťaž, na ktorej výborne odprezentovali klub, v ktorom trénujú,“ povedala hlavná trénerka CVČ Nováky Júlia Ružinská.

Foto: SGF, CVČ Nováky