FOTO: Škôlky v Partizánskom na tradície nezabúdajú. Prichádzajúcu jar vítali vo veľkom

447
MŠ na Malinovského ulici, vynášanie Moreny, tradície, vyzdobovanie areálu

Do Veľkej noci zostáva už len niekoľko dní. Neodmysliteľne k nej patrí aj výzdoba. Svoje areály si skrášlili aj škôlky Partizánskom. 

V utorok 19. marca sa do vyzdobovania symbolmi Veľkej noci pustili aj najmenší z MŠ na Malinovského ulici. Na stromčeky vešali kraslice, zajačiky či stužky. Škôlkari zo Šípku dodržali tradíciu a aj v tomto roku vynášali Morenu. Prichádzajúcu jar vítali veselou náladou a tradičnými piesňami. Nakoniec sa sprievod tvorený aj žiakmi prvého stupňa Základnej školy na Malinovského ulici vydal k rieke, kde Morenu zapálili a hodili do vody.

Zdobenie Veľká noc, MŠ na Malej okružnejmš mala okružná mš mala okružná V MŠ na Malej okružnej sa tentoraz zamerali na okolie pred budovou. „Minulý rok sme okrášlili priestory pred kinom, teraz sme sa rozhodli, že vyzdobíme areál pre našou materskou školou. Zapojili sa všetky deti – šesť tried, čiže okolo 75 škôlkarov a všetky učiteľky. Tešíme sa, že sa nám podarilo docieliť takýto pekný výsledok,“ povedala počas vyzdobovania riaditeľka MŠ na Malej okružnej Ľudmila Beňačková. Deti vystrihovali vajíčka a tiež zajačikov. Učiteľky pripravili zajaca, ktorý bol prvýkrát súčasťou výzdoby v minulom roku. Ozdoby mali najmenší hotové za približne tri až štyri dni. Jarná výzdoba skrášľuje aj vnútorné priestory škôlky.

Uvedenie veľkonočnej výzdoby na námestí

Veľkonočné dekorácie každoročne skrášľujú aj centrum mesta. Na ich slávnostnom uvedení sa v utorok 19. marca zúčastnili aj najmenší z materských škôl v Partizánskom, ktoré sú k Námestiu SNP situované najbližšie. Primátor si pre deti pripravil sladké prekvapenie.

uvedenie veľkonočnej výzdoby, Námestie SNP, materské školySvojím spevom akciu ozvláštnili žiačky Základnej umeleckej školy v Partizánskom. Do výzdoby v tomto roku nepribudol nový prvok.

Foto: kch, MTP, FB Chceme zmenu v PE

Vyštudovala editorstvo a vydavateľskú prax na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. Miluje knihy a písanie. Rada s ľuďmi komunikuje a rovnako ich počúva, preto ju baví prinášať životné príbehy, ktoré majú výpovednú hodnotu.