Stavebné projekty v ZŠ na Veľkej okružnej: Nový vodovod, chodba i moderná učebňa informatiky

153
zš veľka okruzna

V Základnej škole s materskou školou na Veľkej okružnej prebiehajú viaceré investičné aktivity.

Na pozemku vedľa telocvične sa začalo s výmenou pôvodného vodovodného potrubia. Kovové vodovodné potrubie, ktoré je hrdzavé, má zhruba 45 rokov. „Trubice sú v havarijnom stave, preto sme sa v spolupráci s mestom rozhodli ich vymeniť. Iba za môjho pôsobenia ako riaditeľa sme mali v tejto časti minimálne štyri poruchy. Začali sme v úvode týždňa, najskôr bolo nevyhnutné vytýčiť siete, aby nedošlo k poškodeniu, či už elektriny alebo plynu, bagristi postupne staré potrubie vykopávajú, sú miesta, kde budú musieť kopať ručne, aby náhodou nepoškodili siete. Práce ukončia vodári, ktorí namontujú nové plastové potrubie,“ vysvetlil Juraj Guniš, riaditeľ ZŠ s MŠ na Veľkej okružnej.

Do modernizácie vodovodného potrubia bolo zainvestovaných zhruba 7 500 eur. Výmenu chce škola stihnúť do konca týždňa, odstávku vody plánujú na sobotu, keď žiaci nebudú v škole.vodovod zš veľká okružna

Modernizujú aj chodbu

Škola v rovnakom čase zabezpečila renováciu aj jednej z chodieb na prízemí v bloku A. Práce by mali byť hotové do Veľkej noci. „Steny na tejto chodbe neboli v dobrom stave, vytvorili sa na nich rokmi značné pukliny, firma ich postupne opraví, podklad spevní sieťkovaním, tiež sa postará o nový náter,“ spresnil riaditeľ s tým, že na opravu je vyčlenených 4 500 eur.

V najbližšej dobe odštartuje aj renovácia učebne informatiky. Z podlahy sa odstráni staré linoleum, vymení sa elektroinštalácia, ako aj staré svetlá za úsporné LED osvetlenie.

zš veľká okružna zš veľká okružna

Foto: mtp, kj

Vyštudovala masmediálnu komunikáciu na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Vždy sa snaží prinášať zaujímavé informácie a objavovať inšpiratívnych ľudí a ich príbehy.