V Bošanoch budujú novú telocvičňu: Na jej výstavbu získala obec dotáciu vo výške takmer 348-tisíc eur

1085
V Bošanoch budujú novú telocvičňu, bude prepojená so ZŠ, dotácia z Fondu na podporu športu

V areáli Základnej školy (ZŠ) v Bošanoch je čulý pracovný ruch. Dôvodom je výstavba novej telocvične, ktorá bude spojená s existujúcou budovou školy. Práce odštartovali v úvode apríla. Predpokladaný termín ukončenia je v závere októbra.

Nová telocvičňa bude slúžiť primárne žiakom, ale tiež miestnym športovým organizáciám. Na jej výstavbu získala obec dotáciu z Fondu na podporu športu vo výške 347 688,84 eura. Celková cena diela predstavuje približne 954-tisíc eur. Zvyšok bude samospráva hradiť z vlastných zdrojov.

Do verejnej súťaže sa zapojilo päť uchádzačov. Nakoniec zákazku vyhrala firma z Košíc. „Verejné obstarávanie sme museli opakovať, pretože firma, ktorá mala stavbu pôvodne realizovať, odstúpila od zmluvy. Pôvodná cena bola približne 650-tisíc eur, teraz sa suma navýšila. Všetko ostatné sú tým pádom naše vlastné zdroje, ktoré do telocvične ideme investovať. Čiastočne to budeme vykrývať úverom. Podľa zmluvy majú stavbu odovzdať najneskôr do 29. októbra,“ uviedla prednostka Obecného úradu v Bošanoch Katarína Fusatá.

Pribudnú aj príjazdová cesta a parkovacie miesta. „Ide o samostatný projekt, ktorý síce máme hotový, ale momentálne ešte hľadáme spôsob jeho financovania. Víziou je, aby sa areál uzatvoril, keďže v ňom pribudnú nové športoviská či príjazdová cesta, potrebujeme tak vyriešiť parkovanie,“ ozrejmila prednostka obecného úradu.

Potešia sa stolnotenisti i milovníci fitness

Časť objektu bude jednopodlažná a druhá dvojpodlažná. V jednopodlažnej časti sa budú nachádzať priestory pre stolnotenisové aktivity. Na prvom poschodí dvojpodlažnej budovy zase vstupné priestory a schodisko, tiež šatne pre chlapcov a dievčatá s hygienickým zázemím, priestory pre rozhodcov, technická miestnosť a sklad športového náradia. Celé druhé poschodie je určené pre fitness centrum. „S prácami sa začalo po Veľkej noci, robí sa podložie. Budova bude prepojená s existujúcou telocvičnou,“ ozrejmila riaditeľka ZŠ v Bošanoch Jana Kontúrová.

vznikajúce detské ihrisko v areáli ZŠ v Bošanoch, pre ŠKD aj verejnosť

V areáli školy nedávno pribudli aj nové hracie prvky, ako sú rôzne preliezačky. „Ide o vznikajúce detské ihrisko, ešte čakáme na dodanie niektorých prvkov. V jeho blízkosti sme realizovali aj výsadbu stromov v rámci Dňa zeme. V prvom rade bude slúžiť pre školský klub detí, ale rovnako sa sprístupni aj verejnosti,“ dodala riaditeľka.

Foto: MTP, kch, ZŠ Bošany

Vyštudovala editorstvo a vydavateľskú prax na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. Miluje knihy a písanie. Rada s ľuďmi komunikuje a rovnako ich počúva, preto ju baví prinášať životné príbehy, ktoré majú výpovednú hodnotu.