Prípad otrasného týrania v Chynoranoch: Psy v kufri auta jedli vlastné výkaly a pili moč

594

Polícia sa zaoberá vážnym prípadom týrania psov. Chynoranec (64) ich mal mať zatvorené v klietkach, dokonca v kufri auta. Jeho konaním sa zaoberá enviropolícia, hrozí mu väzenie.

Vyšetrovateľ enviropolície Národnej centrály osobitných druhov kriminality Prezídia PZ vzniesol obvinenie voči 64-ročnému mužovi z Chynorian pre podozrenie z prečinu týranie zvierat podľa Trestného zákona.

Obvinený do apríla v obci Chynorany na záhrade v klietke choval šesť feniek plemena anglický kokeršpaniel a ďalších päť šteniat rovnakého plemena v klietke v kufri auta. Zvieratá boli dlhodobo držané v nevhodných podmienkach, pričom v dôsledku stiesnených podmienok boli značne zanedbané, špinavé od vlastných výkalov, dehydrované, podvyživené a začervené,“ informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

tyranie psov chynorany týrane psy chynorany

Taktiež mali poruchy správania, jedli svoje vlastné výkaly, pili moč, neboli socializované a mali poruchy správania. Páchateľ konal v rozpore s ustanoveniami zákona o veterinárnej starostlivosti a spôsobil psom utrpenie a neprimeranú bolesť v miere, kedy jeho konanie mohlo byť kvalifikované ako trestný čin. V prípade dokázania viny hrozí mužovi trest odňatia slobody až päť rokov.

Podľa našich informácií na praktiky muža bolo upozorňované už niekoľkokrát. V apríli došlo k odobratiu, pri ktorom asistoval aj útulok Druhá šanca v Partizánskom.

Zdroj a foto: PZ SR, video. FB Útulok Druhá šanca

Vyštudovala masmediálnu komunikáciu na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Vždy sa snaží prinášať zaujímavé informácie a objavovať inšpiratívnych ľudí a ich príbehy.