ZÁKAZ vstupu do lesov už aj v okrese Partizánske: Dôvodom je africký mor ošípaných

2913
zakaz vstupu do lesov okres partizanske

Z dôvodu rozšírenia afrického moru ošípaných u diviačej zveri do pohoria Tribeč bol Pozemkový a lesný odbor Okresného úradu v Prievidzi nútený vydať nariadenie, na základe ktorého je zakázané vstupovať do lesov okresu Partizánske.

Zákaz vstupu verejnosti na lesné pozemky platí v katastrálnych územiach obcí Ješkova Ves, Klátova Nová Ves, Veľký Klíž, Bošany, Turčianky, Krásno, Brodzany, Kolačno, Malé Uherce, Partizánske, Baštín, Chynorany a Nedanovce. Toto nariadenie platí do odvolania.

Hrozí pokuta, ale aj utratenie ošípaných

Osoby porušujúce zákaz čelia pokute do výšky 3 320 eur. Okresný úrad prosí obyvateľov, aby rešpektovali uvedené nariadenie. Vstupom na lesné pozemky môže prísť k prenosu tohto vírusového ochorenia na domáce chovy ošípaných. Následne k utrateniu všetkých ošípaných v rámci obce bez nároku na odškodné a možnosti zužitkovania mäsa.

Foto: ilustračné freepik.com

Vyštudovala editorstvo a vydavateľskú prax na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. Miluje knihy a písanie. Rada s ľuďmi komunikuje a rovnako ich počúva, preto ju baví prinášať životné príbehy, ktoré majú výpovednú hodnotu.